Thursday, 3 October 2013

Smažené plněné žampiony

Suroviny:
500g větší žampiony
olej na smažení
hranolky

na obalení:
strouhanka
mouka hladká
vejce


nápln:
4-5 vajec
petrželová nat
150g šunky
sůl
máslo

Žampiony zbavíme nožiček opláchneme a vrchní vrstvu sloupneme. Kloboučky oddělíme od nožiček.
Na másle osmahneme jemně usekanou šunku, zalijeme ji osolenými vejci a mícháme, aby stejnoměrně ztuhla přidáme petrželovou nat.
Klouboučky žampionů naplníme vaječnou směsí a  obalíme v trojobalu/obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Nakonec usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.

1 comment: