neděle 14. července 2013

Celozrné housky

Celozrné housky
Těsto:
  • 400g pšeničné chlebové mouky
  • 100g celozrnné žitné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • půl kostky droždí/kostka 42g/
  • 310 ml mléka
  • vajíčko na potření
  • Na posypání

    • 1 lžícka hrubé soli
    • 1 lžička maku
    • 1 lžička sezamového semínka
    • dynové semínka/smíchat a sypat/
    • Se surovin uděláme těsto a necháme kynout. Těsto, po vykynutí rozdělíme na osm dílů a uděláme houstičky, potřeme vejcem a obalíme ve směsi semínek a soli, necháme ještě tak 15 minut kynout a pak pečeme 20 minut, na 180°C
    •  

     

     


Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE