pondělí 15. července 2013

Cabiatta housky

Cabiatta housky
Těsto:
  • 350ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500g hladké mouky
  • 2-3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 čerstvého droždí
  • Se všech surovin uděláme těsto,které necháme vykynout. Potom těsto vyklopíme na pomoučenou plochu nebo silikonový vál a rozdělíme na 10 stejných dílů. Vytvarujeme je do kulatého tvaru a lehce zploštíme. Housky naukládáme na plech na pečící papír a necháme ještě 30minut kynout. Pomašlujeme je mlékem a poprášíme moukou a pečeme při 200 cca 20minut.
  • Můžeme přidat do housek koření, třeba salatové nebo na pizzu.
  •  


Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE