Hlíva ústřičná- jako královna mezi houbami. Posiluje imunitu organismu, vyšší odolnost vůči vírovým a bakteriálním a plísňovým parazitům. Snižuje riziko opakování infekci horních cest dýchacích. Obsahuje mnoho látek a vitamínů.
Suroviny:
Hlíva ústřičná
sůl
mletý pepř
kmín drcený může být i celý
hladká mouka
olej
Postup:
Hlívu ústřičnou její klobouky-podusíme asi 10 minut doměkka a necháme okapat a vychladnou.
Můžeme si ji podusit den předem, uložit do chladničky a druhý den udělat.
Před smažením hlívu ústřičnou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Nakonec obalíme v hladké mouce a poté zprudka osmažíme na oleji do zlatova.
Je to taková rychlá minutková hlíva než v trojobalu nebo hlívový guláš či polévka.
Žádné komentáře:
Okomentovat