neděle 19. září 2021

Hlíva ústřičná s bramborem /hlíva chutná a léčí/


 Hlíva ústřičná- jako královna mezi houbami. Posiluje imunitu organismu, vyšší odolnost vůči vírovým a bakteriálním a plísňovým parazitům. Snižuje riziko opakování infekci horních cest dýchacích. Obsahuje mnoho látek a vitamínů.

Suroviny:

Hlíva ústřičná

sůl

mletý pepř

kmín drcený může být i celý

hladká mouka

olej


Postup:

Hlívu ústřičnou její klobouky-podusíme asi 10 minut doměkka a necháme okapat a vychladnou.

Můžeme si ji podusit den předem, uložit do chladničky a druhý den udělat.

Před smažením hlívu ústřičnou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Nakonec obalíme v hladké mouce a poté zprudka osmažíme na oleji do zlatova.

Je to taková rychlá minutková hlíva než v trojobalu nebo hlívový guláš či polévka.


Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE