Pořídila jsem si novou pekárnu a vyzkoušela jsem chleba. Pekárna ETA DELICCA mě nezklamala.
Suroviny:
350 ml mléka plnotučného
3 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce octu
200 g hladké mouky
150 g celozrnné žitné mouky
150 g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1-2 malé lžičky soli
1 malá lžička cukru
Postup:
Suroviny na chleba v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme si program.
Já dala program Celozrnný a nastavila střední velikost -kůrka tmavá.
Při posledním hnětení jsem vyndala háky, aby nebyly v chlebu díry.
Do chlebu si můžeme přidat i semínka sezamu či slunečnice záleží jak kdo má rád.
Pekárna má předehřev, hnětení, odpočinek, dostatečné kynutí a následné udržování teploty a to vše bez nutnosti vašeho zásahu.
Recept jsem našla na internetu pro jinou pekárnu já jen malinko upravila suroviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat