úterý 10. září 2013

Bramborová roláda

Suroviny:
400g vařených brambor
150g polohrubé mouky
20vejce
solamyl
sůl
mouka na vyvalení

Nádivka:
400g salámu nebo uzeného masa
1 větší cibule
pepř,sůl
 koření /jaké kdo má rád/

Vychladlé brambory nastrouháme přímo na vál,přidáme polohrubou mouku, sůl, solamyl a vejce.
Vše smícháme a zpracujeme v hladké a vlačné těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5cm a potřeme nádivkou.
Nádivka:
Salám a cibuli nasekáme najemno. Na oleji osmahneme cibuli  a když začíná zlátnout, tak přidáme salám.
Trochu společně osmahneme a dochutíme solí a pepřem.,koření.
Potom placku s nádivkou srolujeme jako roládu a přendáme na na čistou utěrku (bez aviváže), do které roládu zamotáme nebo na mikrotenovou folii.
Okraje rolády upevníme motouzem. Roládu vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 15 minut./z každé stran.
Po uvaření odstraníme utěrku či  folii a roládu nakrájíme na plátky.
Podáváme s kysaným zelím nebo špenátem jak  kdo má rád  nebo s dozlatova osmaženou cibulkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE