Monday, 15 July 2013

Rychlé žemle

Rychlé žemle
Těsto:
300ml voda
2 lžíce sušené droždí
1 lžíce medu
1 lžíce soli
4 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 vejce
200 g celozrnné žitné mouky
300 g hladké pšeničné mouky
Zapneme pekárnu s programem příprava. Nalijeme vlažnou vodu, med a nasypeme droždí. Přidáme mouky, vejce, citronovou šťávu, olej a na vrch sůl. Po zpracování těsto okamžitě začne kynout. Vypneme pekárnu a těsto přendáme na podložku.
Rozdělíme ho na 16 menších, nebo 12 větších dílů, podle toho, jak velké chceme housky mít,a uděláme koule.
Přeložíme na plech postříkáme vlažnou vodou z rozprašovače necháme 10minut,můžeme posypat sezamem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 230,po 10 minutách snížíme na 180 žemle opět postříkáme a už jen pár minut dopečeme.

Inspirace- Tańa

http://bonvivani.sk/recepty/rychle-zemle

No comments:

Post a Comment