čtvrtek 10. srpna 2017

Kedlubnová smetanová omáčka

Suroviny:
2 kedlubny
máslo
sůl,pepř/dle chuti/
1 kelímek smetana 12%
mléko
1 lžička octu
1 lžička worchestrová omáčka
špetka cukru,vegeta dle chuti
voda
hladká mouka
vejce
brambory nebo knedlík

Postup:
Kedlubny očistíme,zbavíme slupky a nastrouháme. Dáme do hrnce na máslo a necháme trošku podusit. Poté zalijeme vodou přidáme sůl,pepř,vegetu dle chuti a necháme dusit do měkka. Pak dáme mléko,podle toho kolik omáčky chceme mít. /na dva kedlubny asi 3/4 mléka/. Dál si půlku smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce si rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme.
Kedlubnovou smetanovou omáčku dochucujeme solí,cukrem,worchestrovou omáčkou.
Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem a vejcem. Můžeme udělat i volské oko nebo sekanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE