pondělí 26. září 2022

Domácí housky s makem


 Suroviny:

1000 g mouky pšeničné hladké

630 g vody

20 g soli

60 g tuku / může být- máslo,sádlo/

20 g sušeného sladového výtažku

14 g sušeného droždí

mák na posypání


Postup:

Já na zadělání těsta použila pekárnu.

Do velké mísy nalijeme vodu a přidáme sůl. Poté dobře promícháme. Nyní přidáme suché ingredience

mouku, sušený sladový výtažek, tuk, droždí.

Těsto dáme do robotu a dobře prohněteme s hnětacím hákem cca 10 minut.Dokud se směs nespojí dohromady a nevznikne krásné těsto.Na stěnách misky by neměla zůstat žádná mouka.

Misku překryjeme a necháme odpočívat na teplém místě po dobu 1 hodiny nebo až zvětší svůj objem.

Po vykynutí vyklopte těsto a rozdělte na stejné díly np. 80-90 g.

Když nechcete těsto vážit postačí prostě z těsta udělat váleček a ten rozdělit na 20 dílů.

Pak si trochu pohrajte, namoučeté si ruce a vytvořte kuličky.Trochu času to zabere.

Poté je poukládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte kynout dalších 50 minut.

Poté pomocí tvořítka na housky vytlačte na každém nakynutém dílu hluboký dekor.

Zvlhčete rozprašovačem a posypte mákem.

Pečte v předehřaté troubě na 250 stupňů do zlatova.

Já do trouby vždy vkládám malý pekáček s vodou aby vznikla vlhkost,

Pečeme 15- 20 minut záleží jak komu peče trouba.

JSOU OPRAVDU MOC DOBRÉ!

Recep jsem našla na netu tak jsem vyzkoušela.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE