středa 5. června 2019

Slané celozrné rohlíky

Suroviny:
250 ml vody
1 kostka droždí
1 kávová lžička hnědého cukru
mleté kávy -na špičku nože
4 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce soli
300 g hladké mouky
150 g celozrné mouky

Na posyp:
hrubá sůl
kmín
voda na pomazání

Postup:
Do pekárny dáme suroviny a zaděláme,můžeme nechat kynout v pekárně nebo v míse.
Kdo nemá pekárnu zadělá ručně.
Poté vykynuté těsto rozdělíme na 9 až 12 dílů -dle velikosti.
Každý kousek vyválíme na obdelník ale ne až do konce,od hrubšího namotáme a uděláme klasicky rohlíky.
Položíme je na plech vyložený pečicím papírem,pomažeme nebo postříkáme rozprašovačem a nakonec posypeme hrubou solí a kmínem.
Na plechu ještě tak 10 minut necháme kynou poté vložíme do trouby na cca 220 a pečeme tak 20 minut.Vyzkoušíme špejli pro jistotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE