Thursday, 2 August 2018

Marmeláda malinová s mátou

Suroviny:
1,5 kg čerstvých malin
500 g krupicového cukru
4 polévkové lžíce citronové šťávy
1 sáček gelfix 2 : 1
svazek čerstvé máty

Postup:
Umyté maliny nasypeme do hrnce a rozvaříme je bez vody.Poté je propásirujeme přes jemné sítko.
Abysme takto získali kilogram malinového protlaku.
Ten dáme zpět do hrnce spolu ze 100 g cukru a na prudkém ohni za stálého míchání vaříme prudce 15 minut.
Gelfix smícháme s trochou cukru,přidáme k malinám a za několik minut přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a ještě několik minut vaříme aby se cukr rozpustil.
Nakonec dáme do každé skleničky pár lístku čerstvé máty a zalijeme malinovou marmeládou.
Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru do vychladnutí.Pak otočíme zpět.
Marmeláda je výborná při pečení lineckého cukroví nebo jen tak máslo a chléb k snídani.

No comments:

Post a Comment