Sunday, 5 August 2018

Dýňové chutney (čatní)

Suroviny:
2 kg dýňě
5 ks cibule
2 ks větší česneku
2 ks rajského protlaku
5 lžic roztopeného sádla
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky sladké papriky
1-2 lžičky pálivé papriky
sojová omáčka (dle chuti)
sůl

Postup:
Dýni rozkrojíme,oloupeme,zbavíme semen a vláken a nakrájíme ji na kostičky.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.
Připravíme si větší hrnec v něm rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme cibuli a česnek aby se nám chutě propojily dohromady.
Poté do směsi přidáme kousky dýňě a přimícháme zázvor,oba druhy papriky a nakonec vše dochutíme soli a sojovou omáčkou.
Směs necháme za občasného míchání dusit cca 30minut a pak přidáme rajské protlaky a ještě 10 minut vaříme.
Dýňové chutney dáváme horké do malých skleniček,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Dýňové chutney není třeba zavařovat ale pokud chcete stačí 10 minut.

No comments:

Post a Comment