Monday, 30 July 2018

Jahodová marmeláda

Suroviny:
1 kg čerstvých jahod
250 g cukru
2 lžičky kyseliny citronové
6-7 g pektogelu nebo agarového prášku ( já jsem letos nedávala tak je marmeláda řidší)

Postup:
Jahody zbavíme stopek a opláchneme ve větší misce je rozmačkáme šťouhadlem na brambory.
Poté je přendáme do hrnce,pokud máte rádi marmeládu z kousky ovoce nemixujeme,pokud chcete hladkou rozmixujeme tyčovým mixerem.
Jahodovou směs přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme.
Pak přidáme kyselinu citronovou,agarový prášek a cukr.
Ochucenou jahodovou marmeládu za stálého míchaní vaříme dalších 10 minut.
Horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček,zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Když vychladne otočíme skleničky zpět.
Marmeláda je výborná jako náplň do palačinek nebo k potírání moučníků.

No comments:

Post a Comment