Saturday, 28 July 2018

Dietní vařený zelný salát

Suroviny:
1 hlávka zelí asi tak  1 kg
2 větší cibule
sůl,cukr,kmín
ocet,olej,pepř

Postup:
Hlávku zelí nakrouháme buď ručně nebo v robotu.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Nakrouhané zelí dáme vařit se solí a kmínem,vaříme jen na skus aby nebylo ani tvrdé ani rozvařené.
Poté do mísy dáme nakrájenou cibuli a zasypeme ji horkým přecezeným zelím.(tím cibuli spaříme).
Pak přidám 1 lžíci oleje,asi 2 lžíce cukru (diabetici můžou použít své sladidlo),a asi 4 lžíce octa a pepř.Ochutnám a doladím.Každý dle své chuti.
Nechám vychladnout a proležet.
Ale může se podávat i nevychlazený u nás nikdy nestihne vychladnout.
Výborný jako příloha k pečenému masu.

No comments:

Post a Comment