Wednesday, 31 January 2018

Zelné housky

Na tento recept jsem se inspirovala na stránkách kamarádky Michaely Rau http://www.michaelarau-dobrouchut.eu jen místo kvásku jsem použila droždí protože kvásek jsem neměla ještě hotový.

Suroviny:
200 g hladké mouky
125g pšeničné chlebové
145 ml vody
60 g sádla
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 kostka droždí

100 g uzené slaniny
250 g kysaného zelí

na posyp:
máslo na potření
hrubá sůl,kmín

Ze surovin vypracujeme těsto tak aby se nám nelepilo na ruce.Těsto necháme hodinu kynout a až pak do něj zapracujeme okapané pokrájené zelí a slaninu.
Kompletní těsto se zelím a masem necháme další hodinu kynout.
Potom těsto na pomoučeném vále navysoko rozválíme nebo pomocí sklenky či formičky vykrojíme kolečka.
Kdo nechce válet může těsto rozdělit na stejné kousky /já měla asi 14/ upravit do tvaru housek.
Housky dáme na plech vyloženy pečicím papírem a necháme ještě kynout.
Před pečením potřeme rozpuštěným máslem a sypeme hrubou solí a kmínem.
Troubu si rozpálíme na 200 a pečeme 30-40 minut dle trouby do zlatova.

No comments:

Post a Comment