Wednesday, 31 January 2018

Domácí Lučina ochucená medvědím česnekem

Kdo má rád Lučinu doporučuji vyzkoušet,ochucení už záleží na každém samotném.

Suroviny:
2 x bílý jogurt 400 g
1 celá smetana na vaření nebo šlehačka/už jsem dělala i ze zakysané smetany ale ta mi připadá lepší/
sůl
medvědí česnek

Postup:
V míse smícháme jogurty se smetanou a solí,směs přendáme do cedníku s plátýnkem.
Cedník položíme na misku aby mohla odkapávat syrovátka a dáme na 24 hodin do lednice.
Po 24 hod.lučinu vyklopíme přidáme medvědí česnek a zamícháme.
Poté si ji uložíme do plastové krabičky a dáme do lednice,takto vydrží docela dlouho.
Kdo nemá rád medvědí česnek nemusí míchat do lučiny nic jen namazat na chleba a posypat třeba jen pažitkou.
A kdo by chtěl si udělat více může i třeba 1500 ml jogurtu a 250 ml šlehačky nebo smetany.

No comments:

Post a Comment