Dneska mi moje teta dala recept na tento závin,tak jsem ho vyzkoušela.Je opravdu moc dobrý ale když ho budu péct příště budu muset dát trošku více cukru i když by jako dia se hodil.Ale manžel miluje sladké záviny.Ale když budete péct vy záleží na vás,já recept dám originál co jsem dostala.
Suroviny:
1-2 vejce /dle velikosti-domácí jsou větší/
100 ml oleje
1 lžička cukru
120 ml mléka
260 polohrubé mouky
špetka soli
kostka droždí
vejce na potření
Náplň:
3 polévkové lžíce holandského kakaa
3 polévkové lžíce moučkové cukru
1 polévková lžíce hladké mouky
roztopené máslo nebo i olej na pokapání náplně
Postup:
Já na zadělaní těsta použila pekárnu.Kdo pekárnu nemá těsto se dělá klasicky ručně jako obvykle.
Poté těsto necháme mírně posypané moukou a přikryté hodinu se nechá kynout na teplém místě.
Během kynutí si připravte náplň/já do naplně vždy ještě přidám trochu hladké mouky,náplň poté lépe vsákne olej a rolujeme ho lépe/ˇCetla jsem to o té mouce v jednom receptu u kamarádky tak tuhle metodu neměním u jákehokoliv receptu.
Po vykynutí těsto na závin rozválíme na cca 0,5 cm rovnoměrně posypeme směsi /náplni/
Jen trochu pocákáme olejem či máslem aby náplň zůstala jen mírně vlhká. Na koncích si závin založíme aby nám neutekla náplň a zavineme.
Nakonec závin potřeme vejcem a dáme péct. Pečeme na 160-170 cca 25 minut dle typu trouby.
- Bábovky (15)
- Bezmasá jídla (8)
- Bezmasá jídla/knedlíky (32)
- Chléb pečivo (40)
- Domácí sýry (5)
- Hovězí a jiné maso (8)
- Koláče a záviny (54)
- Koláče a záviny 2 (6)
- Kuřecí maso (15)
- Mleté maso (19)
- Moučníky a zákusky (29)
- Muffiny dezerty (22)
- Multifunkční hrnec/multicooker Tefal/ (1)
- nádivky (1)
- Polévky (10)
- Přílohy (1)
- Přílohy a zavářky (5)
- Saláty a pomazánky (17)
- Sladké dobroty (30)
- Sladké dobroty 2 (6)
- Slané dobroty (29)
- Vánoční pečení (17)
- Vepřové maso (19)
- zavářky (1)
- Zavařování (15)
- Zdravé recepty (14)

Sunday, 26 November 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment