Sunday, 26 November 2017

Kynutý kakaový závin

Dneska mi moje teta dala recept na tento závin,tak jsem ho vyzkoušela.Je opravdu moc dobrý ale když ho budu péct příště budu muset dát trošku více cukru i když by jako dia se hodil.Ale manžel  miluje sladké záviny.Ale když budete péct vy záleží na vás,já recept dám originál co jsem dostala.

Suroviny:
1-2 vejce /dle velikosti-domácí jsou větší/
100 ml oleje
1 lžička cukru
120 ml mléka
260 polohrubé mouky
špetka soli
kostka droždí
vejce na potření

Náplň:
3 polévkové lžíce holandského kakaa
3 polévkové lžíce moučkové cukru
1 polévková lžíce hladké mouky
roztopené máslo nebo i olej na pokapání náplně

Postup:
Já na zadělaní těsta použila pekárnu.Kdo pekárnu nemá těsto se dělá klasicky ručně jako obvykle.
Poté těsto necháme mírně posypané moukou a přikryté hodinu se nechá kynout na teplém místě.
Během kynutí si připravte náplň/já do naplně vždy ještě přidám trochu hladké mouky,náplň poté lépe vsákne olej a rolujeme ho lépe/ˇCetla jsem to o té mouce v jednom receptu u kamarádky tak tuhle metodu neměním u jákehokoliv receptu.
Po vykynutí těsto na  závin rozválíme na cca 0,5 cm rovnoměrně posypeme směsi /náplni/
Jen trochu pocákáme olejem či máslem aby náplň zůstala jen mírně vlhká. Na koncích si závin založíme aby nám neutekla náplň a zavineme.
Nakonec závin potřeme vejcem a dáme péct. Pečeme na 160-170 cca 25 minut dle typu trouby.

No comments:

Post a Comment