Saturday, 14 October 2017

Domácí kečup -zdravější než kupovaný

Suroviny:
2 kg rajčat
200 g oloupané domácí cibule
200 g jablek
160 g hnědého cukru
140 ml jablečného octu
140 ml vody
2 lžičky červené sladké papriky
4 ks bobkový list
10 kuliček celého černého pepře
skořice mleté dle chuti

Postup:
Rajčata,cibuli a jablka pořádně očistíme.Nakrájíme na větší kousky a vše společně s vodou,octem,cukrem a kořením vložíme do hrnce.
Vaříme za občasného míchaní na mírném plameni cca 45 minut dokud nám nezhoustne a nerozvaří se.
Poté z hrnce vybereme veškeré koření co jsme použili a tyčovým mixerem nebo i v robotu rozmixujeme na hladkou kaši.
Nakonec už máme připravené vyvařené čisté skleničky co budeme používat a začneme ještě horký kečup plnit přes sítko aby se propasíroval a byl hladký.Nakonec klasicky 20 minut zavaříme.

Tento kečup je dělaný z dvojité dávky pro velkou úrodu a máme rádi.Ale můžete udělat i z jedné /propočítat/.Jestli má rád někdo kečup ostrý nebo chce udělat půl na půl musí do jedné dávky přidat pálivou papriku nebo feferonky .

No comments:

Post a Comment