Thursday, 27 July 2017

Svíčková na smetaně z vepřového masa

Suroviny:
cca 1kg vepřového masa /4-5 plátků/
50g špeku
trošku másla
2 cibule menší
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl,cukr,pepř,štava z citronu
1/4l sladké smetany
50g hladké mouky
1 sklenka sterilizované zeleniny nebo mražené zeleniny na svíčkovou

Postup:
Maso si prošpikujeme špekem,osolíme a opepříme.Cibuli si nakrájíme na kostičky a na másle v tlakovém hrnci osmažíme,přidáme maso,zeleninu, koření vše zalijeme vodou tlakový hrnec zavřeme a dáme vařit.
Když je hotovo maso přendáme a nakrájíme na plátky a necháme na talíři.Koření vylovíme a zeleninu rozmixujeme.
Zahustíme moukou a povaříme.Pak zalijeme smetanou.
Podle chuti přidáme štavu z citronu,sůl a pokud se nám zdá omáčka příliš kyselá tak cukr.Maso nakrájené na plátky dáme do omáčky aby se před podáváním v omáčce prohřálo.
Podáváme z knedlíkem a můžeme ještě na ozdobu a vylepšení chuti na talíř dát brusinky.

No comments:

Post a Comment