Monday, 17 July 2017

Segedínský guláš

Suroviny:
500 g vepřového masa nejlépe plecko
4 cibule
kmín,červená sladká paprika,1 feferonka
sůl,mletý pepř,kmín
olej
kelímek sladké smetany /12%/
500 g kyselého zelí
3-4 lžíce hladké mouky
knedlík/příloha/

Postup:
Maso nakrájíme na kostičky,cibuli nakrájíme nadrobno.
Pak použijeme nejlépe tlakový hrnec na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,pak přidáme na kostky nakrájené maso a kmín.Maso osolíme opepříme /dle chuti kdo má rád ostřejší přidá feferonku/.Maso necháme osmahnout poté přidáme sladkou papriku přidáme vodu a hrnec uzavřeme.V hrnci pod tlakem vaříme 20 minut.
Zelí si dáme do normálního hrnce přidáme asi 4 dcl vody a necháme povařit asi 15 minut.
Mezitím co se nám zelí a maso vaří si připravíme záklechtku,že v 3 dcl vody rozmícháme asi 3-4 lžíce hladké mouky.
Do hotového zelí přidáme maso a všechnu šťávu z tlakového hrnce a opět přivedeme k varu.
Pak postupně vmícháváme zaklechtku až nám guláš dostatečně zhoustne a nakonec přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme.
Kdo nemá tlakový hrnec vaří klasicky je to delší ne delší dobu ale výsledek je stejně dobrý.
Příloha knedlík.

No comments:

Post a Comment