Friday, 21 July 2017

Horalská polévka

Suroviny:
2-3 ks mrkev
2 kelímky smetany ke šlehaní
1-2 kuřecí prsa
žampiony
2-3 brambory /nemusí být/
cukr,ocet,sůl,mletý pepř
máslo
mouka hladká
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé kousky.Mrkev očistíme a nastrouháme  nebo nakrájíme na maličké kostičky.Žampiony taky očistíme a nakrájíme je na plátky.
V hrni na trošce másla opražíme kuřecí maso.Poté zalejeme vodou do plna a přidáme mrkev a žampiony.Přidáme sůl,pepř.Po chvílí vaření dáme na kostky nakrájené brambory.
Pak horalskou polévku vaříme do změknutí masa a až jsou hotové brambory.
Nakonec zahustíme moukou a přidáme smetanu.Dochutíme cukrem a octem povaříme a můžeme podávat.

No comments:

Post a Comment