pondělí 22. května 2017

Kari z červené čočky z rýži

Suroviny:
1,5 hrnku červené čočky
2 cibule
1 plechovka rajčat
1 čajová lžička kari
1 čajová lžička kurkumy
1 čajová lžička kmínu
1/2 čajové lžičky zázvoru
může se dát i na špičku nože chilli /kdo má rád pikantní/

Postup:
Červenou čočku propláchneme pod studenou vodou a 10 -15 minut povaříme.
Červenou čočku není třeba den dopředu namáčet proto je na přípravu velmi rychlá.
Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli,přilijeme plechovku krájených rajčat a poté přidáme uvařenou červenou čočku. Přidáme cibulové pyré a okořeníme kořením.Chvíli povaříme a podáváme z rýži.
Já místo cibulového pýre použila Hrášku na zahuštění od firmy Reny /https://www.renykoreni.cz/.

Cibulové pyré:/zahušťvadlo omáček//
Cibuli nakrájíme na plátky a necháme povařit,až změkne.Slijeme přebytečnou vodu /čím méňě vody bude hustší omáčka,/Poté už jen pyré nalijeme do omáčky,kterou právě vaříme.
Mimochodem opravdový guláš se by měl také zahušťovat cibulovým pyré.Se smaží poté se rozvaří
/nemixuje se pač guláš se dělá déle/.
A dávejte si pozor pyré někdy může zhořknout.nevím proč.
Může se to stát pokud ho dlouho vaříte, pokud dlouho smažíme česnek nebo zázvor, prý pomáhá odkrojit tu část cibule se zelenějšími slupkami v místě, odkud začíná klíčit. Pokud znáte i jiné příčiny, proč cibulové pyré může zhořknout, pokud víte i jiné příčiny ráda si je přečtu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE