Sunday, 19 March 2017

Kuře dušené na česneku

Suroviny:
1 kuře cca 1kg
slunečnicový olej
pepř,sůl
trochu vegety/podravka/
10-15 stroužku česneku dle velikosti
2 velké cibule
kmín
1,5cca  dcl vody
4 lžíce tmavé sojové omáčky /dodá chut ale nemusí být/

Postup:
Kuře si naporcujeme na menší kousky.Pak ve větším hrnci nebo hluboké pánvi na oleji osmahneme cibuli,kterou jsme si nadrobno nakrájeli.Poté na to vložíme opepřené a osolené kuřecí díly a ze všech stran opečeme.
Po opečení posypeme podravkou přidáme sojovou omáčku a dolijeme vodu.Přidáme kmín a nešetříme dáme rači více.A dusíme pod pokličkou do měkka /dle potřeby přidáme vodu/.Maso ještě pustí štávu,před koncem dušení asi tak 10 minut propasírujeme česnek.Česneku je sice hodně ale po 10 minutách dušení nám ztratí na palčivosti a hezky nám zahustí št'ávičku.
Příloha rýže ale můžou být i brambory.

No comments:

Post a Comment