Wednesday, 15 February 2017

Halali svíčková omáčka z vepřového masa

1 sklenice halali
2 velké cibule
sádlo nebo olej
800 g vepřového masa /může být i kuřecí/
sůl,pepř,bobkový list
200 ml smetany ke šlehaní
cukr trošku
hladká mouka na zahuštění

Postup:
Cibuli pokrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji či sádle osmažíme dosklovata.Maso nakrájíme na plátky - opepříme a osolíme.Poté maso přídáme k cibuli a osmažíme ze všech stran.
K osmaženému masu přilijeme směs halali,přidáme bobkový list a asi 400 ml vody nebo může být i vývar/neslaný/.
Dusíme do změknutí masa a dle potřeby dolíváme vodu.
Když je maso měkké tak ho vyndáme a omáčku zmixujeme.Pak přilijeme smetanu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vše ještě povaříme trochu.
Omáčku ochutnáme dle potřeby můžeme přisladit,osolit atd.
Jeli moc hustá zředíme vodou.
Podáváme s knedlíkem.

No comments:

Post a Comment