Thursday, 9 February 2017

Bavorské vdolky

Suroviny:
50 gramů moučkového cukru
50 gramů másla nebo hery /rozpuštěné/
3 žloutky
1/4 litra mléka
500 gramů hladké mouky
1 kostka droždí
trocha soli
trošku nastrouhané citronové kúry
můžeme přidat i 2 kavové lžičky rumu

Na vrch jako ozdoba :
250 gramů tvarohu v kostce /ne krabička/
vanilkový cukr
100 ml 33% smetany na šlehání,kterou vyšleháme a přidáme k tvarohu,vše promícháme a hotovo.

Povidla: pokud by byla moc tuhá trošku přidáme rumu,rum můžeme naředit i vodou a nakonec
moučkový cukr na posypání. Já povidla neředila.

Postup:
Do vlažného mléka dáme droždí,přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.Mezičasem si vyšleháme žloutky s cukrem a máslem.Ke směsi přidáme ostatní suroviny i kvásek a zaděláme
těsto.Já na vše použila pekárnu kde mi těsto i nakynulo.
Vykynuté těsto vyválíme a vykrajovatkem či skleničkou vykrajujeme kolečka do kterého prstem
uděláme důlek.
Poté si rozehřejeme hlubší pánev na kterou nalejeme větší vrstvu oleje.Kolečka vkládáme důlkem
dolů.Smažíme z obou stran a poté necháme osušit na papírovém papíře.
Po zchladnutí potřeme povidly,ozdobíme tvarohem a pocukrujeme.
Ze zbytku co nám nevyjdou udělat kolečka,uděláme odřezky a taky usmažíme.

No comments:

Post a Comment