Monday, 23 January 2017

Domácí sojové mléko


Domácí sojové mléko

Výroba domácího sojového mléka-krása je v tom že si uděláte vlastní



1 balení sojových bobů
cukr dle chuti /dávám lžíci/
voda dle potřeby

Sojové boby opláchneme dáme do misky zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
Druhý den sojové boby slijeme a rozmixujeme cca s vodou.Soju mixujeme až je směs úplně hladká,do menšího mixeru se nám to nevejde najednou tak mixujeme na  vícekrát.Je ale moc důležité udržet proporce vody a soji.
Poté si dáme na hrnec látku a oddělíme pevnou část od tekuté.Směs přelijeme přes látku a vymačkáme poté všechnu tekutinu.Pevnou část směsi,která se jmenuje /okura/ my již nebudeme používat ale jde ji také využít.
Nyní mléko začneme vařit,za neustálého míchaní přivedeme k bodu varu,já vařím pak ještě cca 2 minuty /nepřípalíme/ při vaření vzniká velké množství pěny,kterou odebíráme.
Po tomto vaření nám vznikne sojové mléko.
Do mléka přidáme cukr a necháme vychladnout.
Můžeme si udělat mléko i ochucené třeba nějakým ovocem či mletými ořechy.
Mléko vydrží maximálně týden.















No comments:

Post a Comment