Wednesday, 21 January 2015

Věnečky z odpalovaného těsta

Suroviny:
Těsto:
520 ml mléka
200 g másla
320 g hladká mouka
špetka soli
8 vajíček
1/2 lžičky prášku do pečiva

Krém:
1/2 l mléka
1,5 vanilkového pudingu
125 g másla
100 g cukr moučka
rum dle chuti
Do mléka dáme máslo se špetkou soli a zahřejeme k varu.Do vařicího mléka vsypeme mouku a odtáhneme z ohně.Zamícháme a opět za stálého míchání dáme na plotnu,aby se nám mouka propařila.Vznikne hladké těsto,které se nechytá na stěny nádoby.Mícháme asi tak 2 minuty.
Necháme chvíli vychladnout a poté do prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém.
Nakonec dáme prášek do pečiva.
Cukrářským pytlíkem s trubičkou tvoříme na plechu malé věnečky nebo i větší větrníčky.
Každé věneček objedeme dvakrát.
Plech vložíme do trouby vyhřaté na 220 stupnů a po 10 minutách ztlumíme na 180 a pečeme ještě cca dalších 10 minut.Věnečky musí být krásně zlatavé.Každá trouba peče jinak.
Troubu v žádném případě neotvíráme -VĚNEČKY BY NÁM KLESLY!
Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme.Po vychladnutí naplníme krémem.
Povrch pocukrujeme nebo můžeme dát bílkovou polevu.
Krém:
Z mléka rumu/dle chuti/ a pudingového prášku uvaříme puding.Máslo s cukrem dobře vyšleháme.
Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchládly /ale ne uplně studený/ puding.
Z této dávky vyjde kolem 50 věnečků zaleží jak velké jsou.

No comments:

Post a Comment