Sunday, 31 August 2014

Plněný krokodýl

Suroviny:
260 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžička cukru
špetka soli
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
1/2 kostky droždí
Na nápln:
jablka
skořice
cukr
rozinky
Jablka nastrouháme a v míse smícháme se skořicí cukrem a rozinkami.
Na připrávu těsta jsem použila pekárnu.Po vykynutí si dáme kousek těsta bokem na /nohy a oči/.
Poté těsto rozválíme na obdelník,doprostřed dáme jablka a po stranách nařežeme na cca centimetrové proužky.Střídavě překládáme až do ocasu.Přendáme na plech dotvarujeme hlavu /okraje přes sebe přeložíme a rukou zploštíme/Ocas stočíme.Ze zbylého těsta si dotvarujeme nohy a oči.
Do důlku můžeme vložit np.rozinky.Můžeme těsto i nůžkama trochu nastříhat na tlamě i těle jako -bodliny.
Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 40 minut na 170.
Krokodýla si můžeme upéct i na slano,místo jablek třeba anglickou slaninu a nivu....
Inspirace a foto viz
http://www.fooodstyle.com/2014/08/crocodile-pastry.html

No comments:

Post a Comment