Wednesday, 19 March 2014

Klopsy v rajské omáčce

Suroviny:
500g mletého masa
1 vejce
2 stroužky česneku
2-3 lžíce mléka
trochu strouhanky
sůl,pepř
+
bujon
voda
na omáčku:
rajčatový protlak
cca 40g másla
cca 40g hladké mouky
cukr,citronová štáva dle chuti
sůl
bobkový list,nové koření,celý pepř
Maso smícháme s vejcem a mlékem,přidáme česnek/rozmačkaný/.Propracujeme,osolíme opepříme a přidáme trošku strouhanky.Ze směsi tvarujeme větší kuličky a vkládáme je do malého množství  vroucí vody s kostkou bujonu. A 10-15 minut dusíme.
Podušené vyjmeme naskládáme je do kastrolu a udržujeme v teple.
Z mouky a másla si připravvíme světlou jíšku/zředíme ji zbylo štávou z klopsíku/Dobře promícháme,dáme 2kuličky celého pepře,bobkový list,2 nové koření.Provaříme přidáme rajčatový protlak a dochutíme ,cukr sůl a citronová štáva.Když je omáčka hotová vložíme do ni klopsy prohřejeme.Podáváme s rýži nebo tarhonou či knedlíkem.
.


No comments:

Post a Comment