Wednesday, 26 March 2014

Boršč

Suroviny:
500g hovězího masa s kostí
2 červené řepy
1 sáček kyselé zelí
1 mrkvev větší
5 brambor
2 cibule
rajský protlak
bobkový list,celý pepř,nové koření
sůl,cukr
masox
sádlo
+ kysaná smetana
kopr,petržel
1.Maso vložíme do hrnce,zalijeme vodou osolíme,přidáme pepř,bobkový list,nové koření a masox.A uvaříme do měkka.
2.Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mrkev a protlak a odstavíme.
3.Uvařené maso vyjmemé a nakrájíme na kostky.
4.Do vývaru masového vložíme brambory na kostičky a zelí.Povaříme do měkka a přidáme předem uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky či nastrouhanou.
5.Nakonec přidáme maso a /mrkev,cibuli a protlak/ co jsme na začátku připravili.
6.Dochutíme cukr sůl popřípadě i ocet.
My máme rádi pikantní takže přidávám vždy feferonku.
Boršč podáváme se zakysanou smetanou a nasekaným koprem a petrželkou.



No comments:

Post a Comment