Friday, 3 January 2014

Vepřový guláš

Suroviny:
500g vepřové plecko
2-3 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
sladká mletá červená paprika /dle chuti může být i pálivá/
sůl,pepř,kmín
+hladká mouka
 voda
Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kousky,cibuli nakrájíme na drobné kostičky.Na sádle opečeme nakrájenou cibulku,jakmile zesklovatí, tak přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,které opečeme ze všech stran.Poté přisypeme mletou papriku,trošku orestujeme -ale ne moc dlouho aby paprika nezhořkla.
Podlijeme vodou,osolíme opepříme  a za občasného podlití dusíme  guláš do měkka.Až je maso měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě a povaříme.Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Vepřový guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.

No comments:

Post a Comment