Friday, 3 January 2014

Karlovarský knedlík

Suroviny:
3 starší rohlíky
200 ml mléka
1 lžička soli
2 vejce /bílky a žloutky oddělené/
150g polohrubé mouky
50g rozpuštěného másla
petrželová nať/i sušená/
Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout případně opečeme v troubě nebo nasucho na pánvi.
Bílky ušleháme se špetkou soli.V míse rozmícháme žloutky, sůl, mléko, máslo, mouku a petrželku tak, aby vzniklo řidší těstíčko. Do této směsi přimícháme rohlíky a nakonec do toho přimícháme našlehané bílky.
Na kuchyňskou linku si prostřeme plát potravinové fólie a naneseme na něj směs.Folii potřeme olejem. a zamotáme do tvaru knedlíku,konce zamotáme, aby směs nevytekla, propícháme na několika místech vidličkou a vaříme 20-25 minut v osolené vodě.
Vyjde nám asi 16 malých knedlíků. Udělala jsem 2 šišky.

No comments:

Post a Comment