Tuesday, 17 December 2013

Vepřové kostky ala moravský vrabec se zelím a knedlíkem

Suroviny:
700g vepřového masa
2 cibule
sádlo
sůl,pepř,kmín
5 i více stroužků česneku
Opláchnute maso a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno.
Ve větším hrnci rozehřejeme  sádlo a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přídáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu.
Maso prosolíme, pokmínujeme, opepříme,a podlijeme vodou.Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Poté maso přendáme do pekáčku a dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu dozlatova. Maso občas kontrolujeme a přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme.
Mezitím si připravíme moravské zelí a lázenský knedlík.

No comments:

Post a Comment