Thursday, 19 December 2013

Pečený bažant

Marináda na bažanta:
1 lžíce worcestrová omáčka
2 lžíce sojová omáčka
1/4 lžičky chilli
1/2 šálku kečup
1 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce citronová štáva
1/4 mletý pepř
sůl
1/2 šálku teplé vody
50g másla
3 kuličky jalovce
Cibuli nakrájíme nadrobno dáme do misky a smícháme s vodou, máslem, kečupem, citronovou šťávou, worcestrovou omáčkou,sojovou omáčkou a přidáme koření a prolisovaný česnek.Všechny suroviny dobře promícháme a naporcovaného bažanta naložíme cca na den do marinády.
Druhý den bažanta vložíme do pekáče i s marinádou,přiklopíme a pečeme.Během pečení bažanta otáčíme a políváme marinádou.Pečeme 60-80minut do změknutí.Jako příloha je vhodná rýže.

No comments:

Post a Comment