Monday, 2 December 2013

Pařížský dort


Korpus:
4 bílky
4 žloutka
1dcl oleje
110g hladké mouky
30g kakaa
130g cukr krupice
1 prášek do pečiva
Krém:
3 smetany ke šlehaní 33%
20g kakaa
30g cukru
Poleva:
200g hořké čokolády
1 lžíce másla
6 lžíc vody
3 lžíce smetany
Nejdříve si připravíme krém.Šlehačku s kakaem a cukrem vymícháme a za stálého míchání 1minutu povaříme.Odstavíme a po částečném vychladnutí vložíme do lednice kde ji necháme do druhého dne.Druhý den ji vyšleháme do tuha.
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.Do toho zašleháme žloutky pak olej a nakonec mouku s práškem a kakaem.Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme.
Pečeme cca 180-200 asi 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout.Ztuhlý krém z ledničky vyšleháme do tuha a naneseme na korpus.
Polevu si připravíme že do hrnku rozlámeme čokoládu přidáme vodu a ve vodní lázni zahřiváme až se čokoláda rozpustí,přidáme máslo a pořádně promícháme až se vše spojí.Nakonec vmícháme smetanu a vymícháme hladkou polevu.
Vlažnou hustou polevu nalijeme na korpus,rozetřeme nejlépe velkým nožem i po bocích.Necháme dort zatuhnout v lednici

No comments:

Post a Comment