Thursday, 19 December 2013

Lázeňský knedlík

Suroviny:
400g tvrdší veky nebo housky
250ml-300ml mléka/dle potřeby/
3 vejce
50g hrubé mouky
sůl
hrst čerstvých bylinek/petržel,libeček/
Veku nakrájíme na kousky a dáme do mísy,pokropíme mlékem a necháme vsáknout.Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce a přidáme do mísy.Osolíme přisypeme mouku,bylinky a promícháme.Nakonec z bílků ušleháme sníh a zapracujeme do směsi.
Na potravinářskou folii uděláme knedlík,který folii stáhneme na koncích zavažeme a propícháme párátkem.
Knedlík vaříme ve vroucí vodě zvolna 20 minut nebo i v páře .Po vyjmutí knedlík ihned rozbalíme a propíchneme aby vyšla pára a nesrazil se nám.
Do směsi můžeme ještě přidat i 2 lžíce másla ale nemusí být.


No comments:

Post a Comment