Saturday, 21 December 2013

Kari tofu s mletým masem

Suroviny:
tofu+kukuřičný škrob
500g mleté vepřové maso
2 lžičky kari koření
1-2 stroužky česneku
1 cibule
koriandr
na omáčku:
1/2 cca vody nebo vývaru
sůl,sojová omáčka
cukr,sezamový olej
Marináda na maso:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky cukru
pepř,sezamový olej
Mleté maso naložíme do marinády a necháme marinovat asi 20minut.Tofu necháme okapat osušíme a nakrájíme na kousky asi 1,5cm.Obalíme v kukuřičném škrobu a osmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.
Vyndáme a necháme okapat přebytečný olej.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek,přidáme mleté maso 2 lžíčky kari koření.Zalijeme vývarem,osolíme přidáme cukr sojovou omáčku a dusíme.Nakonec opatrně vmícháme tofu a chvíli provaříme.Posypeme koriandrem.Podáváme s rýží.
Můžeme přidat ještě zelenou cibulku.




No comments:

Post a Comment