Sunday, 29 December 2013

Domácí sekaná plněná

Suroviny:
1/2kg hovězího mletého masa
1/2kg vepřového mletého masa
2 cibule
5 stroužků česneku
strouhanka
majoránka
mletý kmín
sůl
pepř
hořčice
olej
2 vejce
nápln-vejce 2-3 uvařená na tvrdo/můžeme dát i okurku ,dietní párky nebo salám./
Cibuli si nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte, obojí přidejte k mletému masu. Nakrájenou cibuli i rozmačkaný česnek důkladně promíchejte s mletým masem v míse.
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte majoránku, a mletý kmín.Poté k masu přidejte vejce a hořčici, opět promíchejte. Masovou směs zahustěte strouhankou.
Nachystejte si plech na pečení, rozbalte na něm alobal. Z půlky masové směsi vytvořte spodní část rolády. Na spodní část umístěte párky či salám okurky a vajíčka uvařená natvrdo.Ze zbytku masa vytvořte vrchní část rolády. Zabalte do alobalu a dejte péct.
Sekanou z mletého masa pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 1 hodinu . Na posledních 30minut sekanou z mletého masa odkryjte, aby se vám na její vrchní části vytvořila křupavá kůrka.

No comments:

Post a Comment