Friday, 22 November 2013

Zelňačka s uzeným masem

Suroviny:
1kg kysaného zelí
500g uzených žebírek
200g salámu/klobásy
2 cibule
2-3 stroužky česneku
cca 6 brambor
pepř celý,bobkový list
kmín,sůl
hladká mouka
sádlo
Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a vložíme zpět do vývaru.Přidáme překrájené kysané zelí,bobkový list,pepř a uvedeme do varu.Vaříme do měkka.
Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem,dáme do polévky před dokončením.
Mezitím si na sádle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu,přidáme cibuli a nakonec mouku a uděláme jíšku. Jíšku vmícháme do vařící polévky a promícháme metličkou, ještě chvíli povaříme.
Zelňačku ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem ,solí nebo můžeme přidat i kostku bujonu.
Zelnačku můžeme zjemnit smetanou.


No comments:

Post a Comment