Tuesday, 19 November 2013

Kuřecí maso s řapíkatým celerem

Suroviny:
500g kuřecí prsní řízek
5 stonku řapíkatého celeru
2 mrkve
2-3 stroužky česneku
4 chilli papričky
sůl dle chuti
olej
Koření:
2-3 lžíce světlé sojové omáčky
1/2 lžičky kukuřičné mouky
1/2 lžičky cukru
1lžička rybí omáčky
1 lžička Shaoxing víno
1/4 lžičky prášku kuře (kuřecí vývar v prášku)

zahuštění:
1/2 lžičky kukuřičné mouky
1 lžíce vody
Kuře nakrájíme na nudličky a dáme marinovat na 15 minut.Celer opláchneme a nakrájíme na proužky.
Na pánev dáme olej,česnek na kostičky,chilli papričky a přidáme maso.Rychle maso osmažíme.
Vyjmeme maso s pánve,doplníme olej a dáme do pánve celer a mrkev.Přidáme víno a kuřecí vývar v prášku.Smažíme dokud nezměkne.
Nakonec přidáme maso a společně vaříme ještě cca 2 minuty.Zahustíme /kukuřičná mouka a voda/.
Podáváme s rýži.
 
 

No comments:

Post a Comment