Saturday, 5 October 2013

Vepřové pečené koleno

Suroviny:
2 zadní vepřové kolena
6 stroužků česneku/rozmačkaným/
+4 stroužky neloupaného česneku
sůl,mletý
2 bobkové listy
nové koření
celý pepř
mražená zelenina/mrkev,kukuřice,hrášek/
1 pivo PILSNER
trochu červené papriky

Kolena potřeme česnekem utřeným se solí  a necháme v chladu uležet nejméně 1 den.
Kolena si vložíme do pekáče přidáme bobkový,nové koření,pepř,mraženou zeleninu a neloupané stroužky česneku.To vše zalijeme pivem.Posypeme trochu paprikou a přikryjeme a dáme do trouby.
Pečeme pod poklici asi 2 hodiny podléváme pivem a vypečenou štávou.
Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat .
Podaváme s chlebem,strouhaným křenem a hořčicí.

No comments:

Post a Comment