Thursday, 3 October 2013

Smažené hovězí na černém pepři

Suroviny:
300g hovězí masa
celerová nat
1-2 mrkve
2 cibule na proužky
kousek čerstvého zázvoru
1 lžička čerstvý mletý pepř
1 stroužek česneku
sůl dle chuti

Marináda
1 ½ lžičky koření maggi omáčky
½ lžičky sójové omáčky
½ lžičky tmavé sojové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička čínské rýžové víno nebo sherry
½ lžičky kukuřičného škrobu
½ lžičky sezamového oleje
½ lžičky cukru

  Hovězí maso naložíme do marinády  asi na15 minut.Ná pánev dáme trochu oleje a přidáme hovězí maso restujeme dokud není opečené na vnější straně ale střed musí být růžový/poté vyjmeme/
Rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj rozmačkaný česnek,zázvor na proužky,cibuli ,mrkev,celerovou nat a pepř.Restujeme  cca 5 minut.
Poté přidáme hovězí maso ,smažit až je maso propečené a střed není růžový.
Podáváme s dušenou rýži. 
Místo mrkve a celerové nati můžeme dát 1červenou papriku a 1 zelenou papriku..
 

  


No comments:

Post a Comment