Tuesday, 8 October 2013

Jablečný štrůdl

Těsto:
3 lžíce másla
1 a 1/2 hrnku mouky
1/4 hrnku vody
2 žloutky
špetka soli

na pomazání:
máslo

Jablečná nápln:
1 kg jablek
100g rozinek
3-4 polévkové lžíce cukru
citronová kůra
štáva z 1/2 citronů
1/2 lžčky skořice

Se surovin na těsto vypracujem vláčné těsto,pořádně prohněteme.Těsto by mělo být jako plastelina.
Poté těsto nechte odpočinout cca 1/2 hodiny.
Jablka obereme a nakrájíme na kostičky.Přidáme rozinky,cukr,kůru,štávu a skořici a promícháme.
Těsto rozválíme na tenký plát asi 40x50 cm. Pak potřeme rozpuštěným máslem .Na takto připravený plát těsta vkládáme jablečnou nápln.
Nápln vložíme na na celou plochu /po krajích necháme 5cm volného místa/.Delší strany zavineme doprostřed a pak celý zavineme a začínáme od kratší strany.
Dáme na plech na pečící papír a pečeme cca 40 minut při 180-200.Štrůdl co 15 minut pomažeme roztopeným máslem.




No comments:

Post a Comment