Wednesday, 16 October 2013

Bílá zelňačka s uzeným

Suroviny:
1 sáček kysaného zelí
1větší masitá uzená kost
4-5 brambor
hrst sušených hub
kmín
pepř,sůl,cukr
1cibule
4 nové koření
2-3 stroužky česneku
1 kysaná smetana
záklechtka  /voda+mouka/
trochu sádla
Uzenou kost uvaříme ve vodě do měkka,pak ji necháme vychladnout a obereme. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášt v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět.Přidáme uzené maso a kyselé zelí. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem.Dáme ještě kmín,nové koření a vaříme do měkka.
Po uvaření zahustíme zákletkou,přidáme prolisováný česnek,kysanou smetanu,hrst hub a nakonec brambory.
Povaříme ještě dalších 10 minut dochutíme solí,cukrem.
Můžeme přidat do polévky i sladkou červenou papriku.

No comments:

Post a Comment