Saturday, 21 September 2013

Švestkový kečup

Suroviny:
500g čerstvých švestek
30-50ml jablečného octa /dle kyselosti švestek/
30g třtinového cukru
100ml vody
1 stroužek česneku
1/2 kavové lžíčky skořice
1/3 kavové lžičky pernkového koření
špetka kajenského pepře/jinak kajenský pepř je taky chilli

Švestky omyjeme a vypeckujeme.Nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce.
Zalijeme vodou a octem,přidáme veškeré koření, cukr i rozmačkaný česnek.
.Přivedeme k varu a dusíme asi 20min až 30 minut ( dle zralosti švestek) rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme.
Za  stálého míchání směs ještě provaříme, dochutíme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme hned obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Já jsem přidala do kečupu sůl ta mi v receptu scházela.A dochutila ještě chilli aby byl pikantnější.

No comments:

Post a Comment