Monday, 16 September 2013

Švedské masové kuličky

Masové kuličky:
500g mletého vepřového/hovězího masa
1 vejce
150 ml šlehačky  
2 vařené strouhané brambory
hrst strouhanky 
cibule
sůl, jemný pepř 
trošku oleje na pečení   

Na omáčku:  
250ml smetany
150 ml vývaru 
šťáva z jednoho citrónu (podle chuti)
sůl na dochucení
2 lžíce solamylu

Do velké mísy dáme všechny ingredience na masové kuličky a v míse smíchejte.
Při práci s masovou směsí doporučuju pravidelně si namáčet ruce do vody, lépe se pak s masem pracuje.
 Vytvarujte stejné kuličky a na velké široké pánvi se silným dnem pomalu smažte ze všech stran přibližně 10-15 minut.
Omáčka:
Do malého hrnce dejte vývar, smetanu, mouku, šťávu z citrónu, sůl, zamíchejte a zahřívejte.  
Omáčku přiveďte k varu, stáhněte a mírně vařte, redukujte, dokud nebude mít omáčka správně hustou konzistenci.
Můžete servírovat s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami!

No comments:

Post a Comment