neděle 15. září 2013

Smažení šneci z kynutého těsta

Těsto:
250g hladké mouky
1 lžička cukru
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky instantního sušeného droždí
150 ml vlažné vody
100g na kostičky pórek
olej

Mouku dáme do mísy vmícháme cukr,sůl a droždí.
Přilijeme rovnoměrně vodu a uhněteme těsto.V případě pořeby do těsta přidáme 1 polévkovou lžíci vody.
Těsto přendáme do olejem vymazané mísky a necháme cca 35minut kynout.
Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly,válečkem rozválíme na tenký obdelník.
Ochutíme solí,lehce potřeme olejem a rovnoměrně posypeme pórkem.Já dala medvědí česnek!
Těsto srolojume a zavineme do tvaru šneku.
Válečkem ještě trošku rozválíme.
Zahřejeme olej na pánvi a smažíme do zlatova.
Můžeme podávat jako přílohu nebo k snídani s hrnkem mléka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

INFORMACE