Monday, 23 September 2013

Slezské knedlíky

Slezské knedlíky patří tradičně k polské kuchyni.Neznám nikoho kdo by je neměl rád jak je jednou okusí.
Recept je velmi jednoduchý takže to zvládne každý bez problému.
Nutno pamatovat si na to že je ale neděláme z nových brambor!
Podávají se ke guláši a k různým omáčkám nebo jen tak samotné se slaninou a zelím.Jak kdo má rád.

Suroviny:
1 kg brambor
bramborová mouka
2 vejce
1 lžička másla
sůl

Brambory oloupejte a vařte v mírně osolené vodě do měkka.Poté ještě teplé je na jemném struhadlé či robotu zpracujeme na hladké těsto které nesmí mít hrudky.
Těsto vložíme do mísy krásně uhladíme do rovna povrh těsta a necháme vychladit.Jakmile je těsto vychlazené rozdělíme ho nožem na 4 části.Jednu brambor odebereme/viz obrázek/ aby nám vznikl prostor na mouku.
Naplníme díru moukou do rovna,vrátíme vyndané brambory přidáme vejce a lžíci másla.
Uhněteme hladké nelepivé těsto ze ,kterého tvoříme koule velikosti vlašského ořechu a ve středu uděláme důlek.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě jak vyplavou na povrch cca 2-3 minuty.


No comments:

Post a Comment