Tuesday, 24 September 2013

Maminčin švestkový koláč

Suroviny:
80g hera
80g cukr krupice
2 žloutky
500g hladká mouka
30g droždí
300ml mléko
špetka soli

Drobenka:
100g hera
80g cukr krupice
160g hrubá mouka

Nápln:
čerstvé/nebo kompotované švestky

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžičkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout.
Do mísy dáme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko s rozšlehanými žloutky, rozehřátou heru, sůl a vypracujeme řidší těsto, které necháme asi 20 minut kynout.Vykynuté těsto dáme na herou vymazaný a vysypaný plech a, těsto roztlačíme na celou plochu.
Pokud se nám lepí těsto na prsty, namočíme si je do studené vody.
Hustě poklademe švestkami a posypeme drobenkou.
Švestkový koláč necháme krátce kynout.
Pak švestkový koláč s drobenkou vložíme do středně předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Upečený koláč pocukrujeme.

No comments:

Post a Comment