Thursday, 26 September 2013

Estonský kringel

Suroviny:
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
2 žloutky
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí

náplň:
10 lžíc cukr krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme na obdélník tlustý asi1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady.
Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

No comments:

Post a Comment